Προορισμοί


Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους προορισμούς που πραγματοποιούμε πιο συχνά εκδρομές με γενικές πληροφορίες για την κάθε πόλη.

Ναύπλιο

ΕΛΛΑΔΑ

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φλώρινα

ΕΛΛΑΔΑ

Στην πόλη της Φλώρινας αλλά και στα γύρω χωριά τις παραμονές των Χριστουγέννων τα μεσάνυχτα 23 προς 24 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές σε δεκάδες γειτονιές και συνοικίες της πόλης, με μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη τη φωτιά στην Πλατεία Ηρώων. Οι φωτιές αυτές ανάβονται στις γειτονιές με ξύλα από το βουνό, κυρίως κέδρα, που κάνουν θόρυβο όταν καίγονται και θεωρείται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα με την προετοιμασία να ξεκινά πολύ καιρό πριν, ενώ παλαιότερα συνηθιζόταν και το κλέψιμο ξύλων μεταξύ των ομάδων - γειτονιών κάθε φωτιάς, ως μέρος του εθίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιωάννινα

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ιωάννινα έχουν πλούτο αξιοθέατων και Μουσείων, με την επισήμανση, ότι λόγω της κυκλοφοριακής δυσχέρειας της πόλης και της χωροταξικής πολυδιάσπασης των αξιοθέατων, ο επισκέπτης δυσκολεύεται αρκετά να τα επισκεφθεί όλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέτσοβο

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μέτσοβο είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία μετσοβόνε (Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)) και μετσοβέλας.Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού απασχολείται στις βιοτεχνίες ξύλου και γάλακτος (γιαούρτι, βούτυρο, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα) καθώς και στις βιοτεχνίες βαρελιών, κυψελών και ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ασημικά, ξυλόγλυπτα κ.α.). Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωΐου της οικογενείας των Αβέρωφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουκουρέστι

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Όπως αναφέρεται στις διεθνείς έρευνες Mercer για την ποιότητα ζωής στις πόλεις του κόσμου, το Βουκουρέστι είχε την 94η θέση το 2001 και έπεσε στην 108η το 2009 και την 107η το 2010. Συγκριτικά το 2010 η Βιέννη ήταν 1η, η Βουδαπέστη 73η και η Σόφια 114η. Οι Σύμβουλοι Mercer Human Resource δημοσιεύουν κάθε χρόνο μια παγκόσμια κατάταξη των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου βασιζόμενοι σε 39 βασικά κριτήρια ποιότητας ζωής. Μεταξύ αυτών είναι η πολιτική σταθερότητα, οι κανονισμοί ανταλλαγής συναλλάγματος, η λογοκρισία στην πολιτική και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατοικία, το περιβάλλον και η δημόσια ασφάλεια. Η Mercer συλλέγει παγκοσμίως στοιχεία για 215 πόλεις.
Λέου (πληθ. Λέι) (RON) , 1 EUR = 4,52 RON

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελιγράδι

ΣΕΡΒΙΑ

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η πόλη έχει πληθυσμό 1.166.763, ενώ η αστική περιοχή του Βελιγραδίου (περιλαμβανομένων των γειτονικών αστικών κέντρων Μπόρτσα, Όβτσα και Σουρτσίν) έχει 1.233.796 κατοίκους και ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής (της διοικητικής περιοχής της Πόλης του Βελιγραδίου ανέρχεται σε 1.659.440. Οι κύριες πληθυσμιακές ομάδες ως προς την εθνικότητα είναι Σέρβοι (1.505.448), Ρομά (27.325), Μαυροβούνιοι (9.902), Γιουγκοσλάβοι (8.061), Κροάτες(7.752), Σλαβομακεδόνες (6.970) και εθνικά Μουσουλμάνοι (3.996).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το νόμισμα της Τουρκίας είναι η τουρκική λίρα (TL). Μία τουρκική λίρα ισοδυναμεί περίπου με €0,40 (πρακτικά μπορείτε να βρείτε την αντιστοιχία σε €, διαιρώντας το ποσό των λιρών με το 2 και υπολογίζοντας λίγο λιγότερο από το αποτέλεσμα). Συνάλλαγμα μπορείτε να κάνετε σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος (Doviz Burosu) αλλά και σε τράπεζες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλεξανδρούπολη υπήρχε στην αρχαιότητα με το αρχαίο όνομα Σάλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Μαρωνίτες. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από αλιείς από τα χωριά της Μάκρης και της Μαρώνειας και έγινε γνωστή ως Δεδέαγατς (τουρκικά: Dedeağaç).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαμαρίνα

ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο γνωστό βλαχοχώρι της Πίνδου, η Σαμαρίνα, βρίσκεται κτισμένη σε ύψος 1500 μέτρων στις ανατολικές υπώρειες του Σμόλικα. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός της αγγίζει τους 5000 κάτοικους! Τον υπόλοιπο χρόνο όμως τα μοναδικά ίχνη ζωής τα αφήνουν οι καμινάδες των ελάχιστων ξενώνων που σχεδόν ηρωικά τολμούν να λειτουργούν, ακόμα και μέσα στο «λευκό… αποκλεισμό» της βαρυχειμωνιάς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα έχει αποτελέσει ταξιδιωτικό προορισμό από την αρχαιότητα. Κατά την περασμένη δεκαετία βελτιώθηκαν οι υποδομές και οι κοινωνικές εξυπηρετήσεις της πόλης, εν μέρει λόγω της επιτυχούς υποψηφιότητάς της να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η Ελληνική Κυβέρνηση, με τη βοήθεια της ΕΕ, χρηματοδότησε σημαντικά έργα υποδομής, όπως το τελευταίας τεχνολογίας Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η επέκταση του δικτύου του Μετρό και ο νέος Αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλονίκη απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου, με πλειάδα ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών. Ένα πολύ γνωστό μνημείο και σύμβολο της Θεσσαλονίκης είναι ο Λευκός Πύργος. Άλλα σημαντικά μνημεία είναι η ρωμαϊκή Αγορά (φόρουμ), η Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα) και το μαυσωλείο του (Ροτόντα-Άγιος Γεώργιος), η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τα τείχη της και πλήθος άλλων βυζαντινών εκκλησιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βενετία

ΙΤΑΛΙΑ

Οι ιστορικές πόλεις της Ιταλίας είναι γεμάτες μουσεία και μνημεία με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Όπου κι αν βρεθείτε να ξέρετε ότι οι Ιταλοί τηρούν κάποιος κανόνες συμπεριφοράς με ευλάβεια. Γιαυτό σε περίπτωση που βρεθείτε για παράδειγμα στο Βατικανό, το Κολοσσαίο, (στη Ρώμη) ή στην Galleria degli Uffizi και Gallerie dell’Accademia (στη Φλωρεντία), να θυμάστε ότι ο σεβασμός στην ουρά είναι απαραβίαστος. Θεωρείται απαράδεκτο να παρακάμψει κανείς την ουρά. Επίσης να θυμάστε ότι αν θέλετε να αποφύγετε το φαινόμενο με τις ατέλειωτες ουρές, καλό είναι είτε να κλείσετε διαδικτυακά το εισιτήριό σας, είτε να τα επισκέπτεστε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ειδικότερα στην περίπτωση των Μουσείων του Βατικανού, η Τρίτη και η Πέμπτη είναι οι πιο ήσυχες ημέρες. Τέλος να θυμάστε ότι τα ωράρια των μουσείων ποικίλλουν, όμως τις Δευτέρες πολλά από αυτά είναι κλειστά και τις Κυριακές στα κρατικά μουσεία η είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα είναι δωρεάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ