Προορισμοί


Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους προορισμούς που πραγματοποιούμε πιο συχνά εκδρομές με γενικές πληροφορίες για την κάθε πόλη.

Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλονίκη απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου, με πλειάδα ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών. Ένα πολύ γνωστό μνημείο και σύμβολο της Θεσσαλονίκης είναι ο Λευκός Πύργος. Άλλα σημαντικά μνημεία είναι η ρωμαϊκή Αγορά (φόρουμ), η Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα) και το μαυσωλείο του (Ροτόντα-Άγιος Γεώργιος), η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τα τείχη της και πλήθος άλλων βυζαντινών εκκλησιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα έχει αποτελέσει ταξιδιωτικό προορισμό από την αρχαιότητα. Κατά την περασμένη δεκαετία βελτιώθηκαν οι υποδομές και οι κοινωνικές εξυπηρετήσεις της πόλης, εν μέρει λόγω της επιτυχούς υποψηφιότητάς της να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η Ελληνική Κυβέρνηση, με τη βοήθεια της ΕΕ, χρηματοδότησε σημαντικά έργα υποδομής, όπως το τελευταίας τεχνολογίας Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η επέκταση του δικτύου του Μετρό και ο νέος Αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλεξανδρούπολη

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλεξανδρούπολη υπήρχε στην αρχαιότητα με το αρχαίο όνομα Σάλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Μαρωνίτες. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από αλιείς από τα χωριά της Μάκρης και της Μαρώνειας και έγινε γνωστή ως Δεδέαγατς (τουρκικά: Dedeağaç).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το νόμισμα της Τουρκίας είναι η τουρκική λίρα (TL). Μία τουρκική λίρα ισοδυναμεί περίπου με €0,40 (πρακτικά μπορείτε να βρείτε την αντιστοιχία σε €, διαιρώντας το ποσό των λιρών με το 2 και υπολογίζοντας λίγο λιγότερο από το αποτέλεσμα). Συνάλλαγμα μπορείτε να κάνετε σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος (Doviz Burosu) αλλά και σε τράπεζες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελιγράδι

ΣΕΡΒΙΑ

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η πόλη έχει πληθυσμό 1.166.763, ενώ η αστική περιοχή του Βελιγραδίου (περιλαμβανομένων των γειτονικών αστικών κέντρων Μπόρτσα, Όβτσα και Σουρτσίν) έχει 1.233.796 κατοίκους και ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής (της διοικητικής περιοχής της Πόλης του Βελιγραδίου ανέρχεται σε 1.659.440. Οι κύριες πληθυσμιακές ομάδες ως προς την εθνικότητα είναι Σέρβοι (1.505.448), Ρομά (27.325), Μαυροβούνιοι (9.902), Γιουγκοσλάβοι (8.061), Κροάτες(7.752), Σλαβομακεδόνες (6.970) και εθνικά Μουσουλμάνοι (3.996).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουκουρέστι

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Όπως αναφέρεται στις διεθνείς έρευνες Mercer για την ποιότητα ζωής στις πόλεις του κόσμου, το Βουκουρέστι είχε την 94η θέση το 2001 και έπεσε στην 108η το 2009 και την 107η το 2010. Συγκριτικά το 2010 η Βιέννη ήταν 1η, η Βουδαπέστη 73η και η Σόφια 114η. Οι Σύμβουλοι Mercer Human Resource δημοσιεύουν κάθε χρόνο μια παγκόσμια κατάταξη των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου βασιζόμενοι σε 39 βασικά κριτήρια ποιότητας ζωής. Μεταξύ αυτών είναι η πολιτική σταθερότητα, οι κανονισμοί ανταλλαγής συναλλάγματος, η λογοκρισία στην πολιτική και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατοικία, το περιβάλλον και η δημόσια ασφάλεια. Η Mercer συλλέγει παγκοσμίως στοιχεία για 215 πόλεις.
Λέου (πληθ. Λέι) (RON) , 1 EUR = 4,52 RON

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέτσοβο

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μέτσοβο είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή δύο τυριών, με την ονομασία μετσοβόνε (Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)) και μετσοβέλας.Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού απασχολείται στις βιοτεχνίες ξύλου και γάλακτος (γιαούρτι, βούτυρο, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα) καθώς και στις βιοτεχνίες βαρελιών, κυψελών και ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ασημικά, ξυλόγλυπτα κ.α.). Επίσης φημίζεται για την παραγωγή κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωΐου της οικογενείας των Αβέρωφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιωάννινα

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ιωάννινα έχουν πλούτο αξιοθέατων και Μουσείων, με την επισήμανση, ότι λόγω της κυκλοφοριακής δυσχέρειας της πόλης και της χωροταξικής πολυδιάσπασης των αξιοθέατων, ο επισκέπτης δυσκολεύεται αρκετά να τα επισκεφθεί όλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φλώρινα

ΕΛΛΑΔΑ

Στην πόλη της Φλώρινας αλλά και στα γύρω χωριά τις παραμονές των Χριστουγέννων τα μεσάνυχτα 23 προς 24 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές σε δεκάδες γειτονιές και συνοικίες της πόλης, με μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη τη φωτιά στην Πλατεία Ηρώων. Οι φωτιές αυτές ανάβονται στις γειτονιές με ξύλα από το βουνό, κυρίως κέδρα, που κάνουν θόρυβο όταν καίγονται και θεωρείται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα με την προετοιμασία να ξεκινά πολύ καιρό πριν, ενώ παλαιότερα συνηθιζόταν και το κλέψιμο ξύλων μεταξύ των ομάδων - γειτονιών κάθε φωτιάς, ως μέρος του εθίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ναύπλιο

ΕΛΛΑΔΑ

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπάνσκο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Είναι μια καλή ιδέα πριν φύγετε για το Μπάνσκο να έχετε μια συμβολική ανταλλαγή για τα πρώτα σας έξοδα, επειδή κατά τη στιγμή που φτάνετε, τα γραφεία μπορούν να κλείσουν. Για να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα χρειαστείτε, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το 1 ευρώ είναι περίπου 1,96 leva.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σόφια

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η Σόφια είναι ένας από τους προορισμούς της Βουλγαρίας με τους περισσότερους επισκέπτες, μαζί με τα παραλιακά και ορεινά θέρετρα. Aπό τα κυριότερα αξιοθέατά της είναι ο Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι, ένα από τα σύμβολα της Βουλγαρίας, κατασκευασμένος στα τέλη του 19ου αιώνα. Καταλαμβάνει έκταση 3.170 τ.μ. και χωράει 10.000 άτομα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την Εκκλησία της Μπογιάνα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ