ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Τίρανα – Μπούτβα – Τρέμπινιε – Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Σβέτι Στέφαν – Δυρράχειο

26/10-30/10/2022

26/10 Τετάρτη 1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Τίρανα με  ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων άφιξη νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

27/10 Πέμπτη 2η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μοντενέγκρο. Aναχώρηση για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές . Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή Της Βοσνίας /Ερζεγοβίνης το Τρέμπινιε . Μεταφορά και τακτοποίηση στα  δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

28/10 Παρασκευή 3η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ξενάγηση στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, που σύμφωνα με μια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα μεσαιωνικά χρόνια ονομαζόταν «Ραγούζα», μετά από μια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της Δημοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δημοκρατιών. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα επιβλητικά και καλοδιατηρημένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρμακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήμης για τους νεκρούς του πολέμου της Κροατίας (1995-1999), τη μαρμάρινη στήλη με το ανάγλυφο του ιππότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου –προστάτη της πόλης–, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης, και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  στο Τρέμπινιε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

29/10 Σάββατο  4η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ – ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για  την  παραθαλάσσια μεσαιωνική πόλη Κότορ (ελ. Ασκρήβιον), μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του ομώνυμου κόλπου, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο, το νοτιότερο και ομορφότερο φιορδ της Αδριατικής αλλά και της Νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από βενετσιάνικο τείχος μήκους 4,5 χλμ., που ακολουθεί τη γραμμή της απότομης πλαγιάς της οροσειράς του Αγίου Ιωάννη και φτάνει ως τη θάλασσα.Η βόλτα στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κότορ θα μας φέρει ως τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στο αξιόλογο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας του Μοντενέγκρο και στο επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποίησε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως θερινή κατοικία.  Επόμενος σταθμός μας το Σβέτι Στέφαν ή Άγιος Στέφανος χωριό που  βρίσκεται  στα νότια του Μαυροβουνίου, εντός του Δήμου της Μπούντβα. Πρόκειται για πρώην ψαροχώρι, το οποίο, στην συνέχεια, μετατράπηκε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο Βλαντιμίρ Μίτροβιτς ήταν αρχικός διευθυντής του ξενοδοχείου, προτού αυτό αγοραστεί από τον Όμιλο Ρέστη. Αμέσως μετά μεταφορά στο  ξενοδοχείο μας στο Δυρράχειο.  Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

30/10 Κυριακή 5η ημέρα: ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ – ΒΟΛΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και άμεση αναχώρηση για τον Βόλο  με ενδιάμεσες στάσεις.  Άφιξη αργά το βράδυ.


Τιμή κατ’ άτομο: €280,00

με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ σε ξενοδοχεία 4 αστέρων

Επιβάρυνση μονόκλινου €80,00 (για 4 διανυκτερεύσεις)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μετακινήσεις/Περιηγήσεις  με λεωφορείο μας

4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4****αστέρων

4 Πρωινά & 4 Δείπνα

Ξεναγός / Αρχηγός εκδρομής

Ασφάλιση αστικής ευθύνης