Ανδριανούπολη - Καρναβάλι Ξάνθης - Αλεξανδρούπολη

29.02-02.03.2020

1η ημέρα: ΒΟΛΟΣ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 05:00 από τον χώρο του ΚΤΕΛ. Αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις θα συνεχίσουμε για τη διέλευση των συνόρων . Φτάνουμε στο κέντρο της πόλης με τα πλακόστρωτα και την σκεπαστή αγορά . Η Αδριανούπολη υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους και είναι κτισμένη μεταξύ Έβρου και Τούντζα ποταμού, η βάση κάθε εξόρμησης των Οθωμανών προς την Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, βόλτα και ψώνια στη σκεπαστή αγορά του Αλή Πασά. Αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ– ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ξάνθη αφού πρώτα επισκεφτούμε το Πόρτο Λάγος, το όμορφο ψαροχώρι με τις παραδοσιακές ταβέρνες στα σύνορα των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, εκεί που η λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος. Η ομορφιά του τοπίου είναι αξιομνημόνευτη, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από το εκκλησάκι του προστάτη των ναυτικών, τον Άγιο Νικόλα, που μοιάζει να αρμενίζει στα ανοιχτά της λίμνης. Χρόνος για περίπατο και καφέ και συνεχίζουμε για Ξάνθη. Χρόνος για βόλτα στην παλιά πόλη με την Μητρόπολη, το Δημαρχείο, την Πλατεία Αντίκα.Ευχάριστες όψεις, χαμογελαστοί άνθρωποι που δεν τους ξεχωρίζει πλέον το θρήσκευμα, παλιά πανδοχεία και αρχοντικά, μας δίνουν την γραφική όψη της πόλης. Συμμετοχή στο κεφάτο Καρναβάλι που φέτος ονομάζεται «Όνειρα Χρώματα Μυρωδιές και Αρώματα». Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αλεξανδρούπολη . Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ– ΣΟΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σοχό Λαγκαδά, εκεί όπου θα γίνουμε μύστες του παραδοσιακού εθίμου «Μέριο» -Κουδουνοφόροι-. Οι «κουδουνοφόροι» ξεχύνονται στους δρόμους και το χωριό σείεται από τα νταούλια και τους ζουρνάδες. Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση των κουδουνοφόρων, ενώ μοιράζονται πίτες με σκληρό χαλβά, παραδοσιακή φασολάδα, γίδα βραστή, κρασί και πολλές άλλες τοπικές λιχουδιές. Οι κουδουνοφόροι κατακλύζουν τα καλντερίμια με τις εντυπωσιακές τους φορεσιές, με τα περίτεχνα και πολύχρωμα «καλπάκια τους», προσωπίδα με κεφαλοσκέπασμα, «τα κουζιούφια τους» παντελόνια, αλλά και τα κουδούνια «μπατάλια και κυπριά», χορεύοντας και προκαλώντας ευθυμία σε όλους. Αναχώρηση για επιστροφή με στάσεις καθ’όδόν για καφέ. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!!

Τιμή κατ’ άτομο : 129 ευρώ

•Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας

•Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη

•Πλούσιο πρωινό

•Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.

•Δωρεάν παρκινγκ δίπλα στο χώρο του ΚΤΕΛ

•Ασφάλεια αστικής ευθύνης

•ΦΠΑ