ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ/πραγματοποιήθηκε

25.10.2018– 1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση - Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση το βράδυ στις 10:00 για τα σύνορα των Κήπων με ενδιάμεσες στάσεις στον Κορινό και στη Μουσθένη Καβάλας. Διέλευση των συνόρων των Κήπων με επίσκεψη στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια πορεία για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

26.10.2018– 2η ΗΜΕΡΑ : Ι.Μ. Παναγίας Μπαλουκλί – Βόσπορος - Ταξίμ

Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Ναό της Παναγίας Μπαλουκλί με το θαυματουργό αγίασμα και τα ψάρια του μύθου της Άλωσης της Πόλης και τους τάφους των Πατριαρχών. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης θα θαυμάσουμε τα παλιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες φτάνοντας μέχρι και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την παλιά ελληνική γειτονιά του Πέραν, σημερινή πλατεία Ταξίμ, με τα όμορφα και γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

27.10.2018 – 3η ΗΜΕΡΑ : Τοπ Καπί – Αγία Σοφία – Καπαλί Τσαρσί

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με το Τοπ Καπί (τουρκ. Topkapı Sarayı), ανάκτορο χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει το Βόσπορο και ήταν ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, αποτελούσε την επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι την κατασκευή του παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ(1853). Στη συνέχεια επίσκεψη στην Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή-Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού. Έπειτα θα Περιήγηση στο Καπαλί Τσαρσί την αγορά με τα 4.000 καταστήματα για δερμάτινα, αλάβαστρα, χρυσαφικά, αντίκες, κλπ. Χρόνος ελεύθερος. Θα περάσουμε από την αγορά των Μπαχαρικών. Το βράδυ βόλτα στη γειτονιά του Κουμ Καπί με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τους μουσικάντηδες που δίνουν ανατολίτικο χρώμα στη βραδινή διασκέδαση. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

28.10.2018– 4η ΗΜΕΡΑ : Πατριαρχείο – Παναγία Βλαχερνών – Επιστροφή

Πρωινό. Επίσκεψη στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και την Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 π.Χ. Αναχώρηση για την Ελλάδα και με ενδιάμεσες στάσεις επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ.


Επιβάρυνση μονόκλινου : 70€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

2 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές 4* ξενοδοχείο «Golden Age» στην πλατεία ΤΑΧΙΜ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ

Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.

Ελληνόφωνα τοπικό ξεναγό

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο