ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΑΓΑ/πραγματοποιήθηκε

1η μέρα: Αναχώρηση – Βελιγράδι (800 χλμ) Αναχώρηση τα ξημερώματα για τα σύνορα των Ευζώνων, με προορισμό το Βελιγράδι. Άφιξη στη Σέρβικη πρωτεύουσα, και στην περιήγησή μας θα δούμε το φρούριο Καλεμεγκντάν, με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα όπως το εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Βελιγράδι – Βιέννη (610 χλμ) Πρωινή αναχώρηση για Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της πόλης. Μην παραλείψετε να πιείτε ένα φλιτζάνι βιεννέζικη σοκολάτα και να δοκιμάσετε την τούρτα Ζάχερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε εστιατόριο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Πράγα (380 χλμ) Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την όμορφη Βιέννη με προορισμό μας την Πράγα. Μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από την Βιέννη, θα κάνουμε στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης, η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘’κρυφή γέφυρα’’. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα: Πράγα
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη ΄΄Χρυσή Πόλη΄΄ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε περνώντας από την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ΄΄Βασιλικής οδού΄΄ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι.
Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – Πράγα (250 χλμ) Στη σημερινή μας εκδρομή θα επισκεφτούμε την πασίγνωστη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τέμπλα. Το Κάρλοβυ Βάρυ καθιερώθηκε σαν θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα από τον βασιλεία Κάρολο τον 4ο. Σήμερα είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην Κεντρική Ευρώπη. Επιστροφή το απόγευμα στη Πράγα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Πράγα – Βουδαπέστη (530 χλμ) Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Στη ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό το Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Συνεχίζοντας θα δούμε τον ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά), διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βουδαπέστη – Νόβι Σαντ (290 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Νόβι Σαντ, την «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Νόβι Σαντ – Επιστροφή (890 χλμ) Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό


Επιβάρυνση μονόκλινου : 190 ευρώ

Περιλαμβάνονται :

Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 **** στο Βελιγράδι

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 **** στη Βιέννη

3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4**** στην Πράγα

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4**** στη Βουδαπέστη

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4**** στο Νόβι Σαντ

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ

1 δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία (εκτός Βιέννης, που θα δοθεί σε εξωτερικό εστιατόριο)

Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας

Τοπικός ξεναγός

Φ.Π.Α.

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία και ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό